Ushqimi tradicional i Tiranes
Ferges Tiranase
Përbërësit
- 1 qepe
- 3-4 thelpinj hudher
- melci vici ose qingji
- 4-5 domate te qeruara nga cipa
- 3 speca te kuq
- gjize e embel 400 gr
- pak spec djeges
- pak piper te zi
- majdanoz te grire sipas deshires
- kripe
Udhëzime per pregaditje
Ne nje tigan hedhim pak vaj ulliri. pasi te ngrohet pak vaji hedhim
qepen dhe hudhren te grire imet. pasi kaurdiset mire qepa qe te marre
ngjyre arre hedhim copat e melcise te prera ne kubike. Vazhdojme
kaurdisjen dhe hedhim specat e kuq te grire. kur te jene kaurdisur
(skuqur) perberesit hedhim domatet e qeruara nga cipa dhe te prera. i
leme perseri ne zjarr mesatar duke i perzier vazhdimisht derisa te
thithin lengun… ne fund i shtojme gjizen kripen piperin pak spec djeges
dhe majdanoz sipas deshires. i perziejme mire dhe i leme ne zjarr te
avashte derisa yndyra te dale siper.
Sherbehet e nxehte si meze neper dreka ose darka festive.
e mira eshte te serviret ne tava balte te vogla.
Sherbehet e nxehte si meze neper dreka ose darka festive.
e mira eshte te serviret ne tava balte te vogla.
Comments
Post a Comment